Zamestnanci reštaurácií prezradili, ktoré jedlo by si nikdy neobjednali

A dobre vedia prečo

Tiež sa občas pri prezeraní jedálneho lístka s prázdnym bruchom v reštaurácii zamyslíš, aké asi majú hygienické podmienky v kuchyni, či je to všetko čerstvé a ako moc sa pri tom kuchár potí alebo oklepáva zo seba chlpy? Jasné, asi až tak často nie, pretože by ťa potom prešla chuť a tebe sa už zbiehajú slinky na ten steak, tak na to jednoducho radšej nemyslíš. Každopádne, nasledujúci zoznam obsahuje jedlá a nápoje, ktoré sami zamestnanci reštaurácií neodporúčajú zákazníkom objednávať. 

#Polievka – nikdy nie je poriadne uskladnená v chlade, ale len zostáva vlažná stáť cez noc vo veľkom kontajnerovom hrnci.

#Koktejly s ovocím – citróny, pomaranče, limetky, atď. Takmer nikdy nie sú správne umyté a čašníci s nimi zaobchádzajú holými rukami.

giphy (https://giphy.com/gifs/negroni-drink-cocktail-X91oeDLYRhHEs)

#Vôbec nič na mieste, kde má menu viac ako 8 stránok – znamená to totiž, že nič z toho nepripravujú čerstvé a len vám to zohrejú v mikrovlnke alebo uvaria v plastovom vrecku.

#Vegetariánska pizza – pretože aj keď má byť vegetariánska, v omáčke je tak či tak živočíšny tuk.

#Starbucks a vôbec nič z „tajného menu“ – resp. nemali by sme očakávať, že keď zamestnancovi v Starbucks, ktorý tam brigáduje dva a pol dňa povieme, že chceme „caramel coffee jelly lemon vanilla frappuccino“, tak bude presne vedieť, čo chceme. Aj keď výsledkom bude pravdepodobne vždy len cukrovka v pohári.

giphy (https://giphy.com/gifs/starbucks-ydqa5IEFvZNT2)

#Popcorn počas prvého filmu v ten deň – je to totiž len ohriaty popcorn zo včera, ktorý bol na noc uskladnený vo veľkých odpadkových vreciach. Vraj. Fuj.

#Akýkoľvek syrový dip – pretože aj napriek tomu, že sa mu hovorí „syrový“, podstatnú časť jeho zloženia (aj viac ako 90%) tvorí maslo. A okrem toho to je až polovica odporúčaného denného príjmu kalórií v jednej malej miske.

#Nápoje s ľadom v reťazcoch s rýchlym občerstvením – podľa štúdií je v ľade napríklad z McDonald’s, Burger King, KFC či Starbucks viac baktérií, ako na toaletách v tých istých prevádzkach. Je to tak preto, lebo prístroje na výrobu ľadu sú tu čistené zriedkavejšie, ako toalety.

giphy (https://giphy.com/gifs/mcdonaldsczsk-food-mcdonalds-3ohs7QbFyigvf00cgg)

#Čokoľvek s hľuzovkovým olejom – nikdy to nie je pravý hľuzovkový olej, ak to nestojí majland. A taktiež to nikdy nie je pravý hľuzovkový olej, ak smrdí po syntetike.

#Zriedkavá ingrediencia – ak vidíte niečo v ponuke, čo obsahuje ingredienciu, ktorá sa zároveň nepoužíva na prípravu žiadneho iného jedla, neobjednávajte si to. Pretože ak je napríklad v ponuke len jedna položka s bravčovým mäsom, nie je potrebné ho tak často objednávať a je preto viac ako pravdepodobné, že nebude zrovna čerstvé.

giphy (https://giphy.com/gifs/beeffordinner-dinner-beef-stirfry-gw3CtpmXRhHuciR2)

Samozrejme, nie v každej reštaurácii musia tieto pravidlá platiť a nechceli sme vás týmto úplne odradiť od stravovania sa v reštauráciách. Len si dajte, dobrú chuť. 

Čo by si si ty nikdy neobjednal v reštaurácii?

Zdroj: reddit
Titulný obrázok: kccaug / twitter.com

Reagujte!
Grr Grr
2
Grr
Fuuj Fuuj
14
Fuuj
Fňuk Fňuk
0
Fňuk
Jeej Jeej
0
Jeej
Uups Uups
2
Uups
Haha Haha
1
Haha
Woow Woow
5
Woow

Komentuj post a napíš, čo si o tom myslíš!

⬇️

Pridaj komentár

Pre odoslanie komentáru sa musíte prihlásiť. Ak ešte nemáte účet zaregistrujte sa.

Mrkni aj tento článok:
15 dôvodov, prečo je Fínsko top krajina

Prihlásiť sa

Nemáte účet?
Zaregistrovať sa

reset password

Späť na
Prihlásiť sa

Zaregistrovať sa

Prosím registrujte sa na emefka.sk

Späť na
Prihlásenie
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Dotazník
Príbeh
Zoznam
Meme
Video
Audio
Image

SLEDUJ EMEFKA

NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

SLEDUJ NA INSTAGRAME