Zamestnanci reštaurácií prezradili, ktoré jedlo by si nikdy neobjednali

A dobre vedia prečo


Tiež sa občas pri prezeraní jedálneho lístka s prázdnym bruchom v reštaurácii zamyslíš, aké asi majú hygienické podmienky v kuchyni, či je to všetko čerstvé a ako moc sa pri tom kuchár potí alebo oklepáva zo seba chlpy? Jasné, asi až tak často nie, pretože by ťa potom prešla chuť a tebe sa už zbiehajú slinky na ten steak, tak na to jednoducho radšej nemyslíš. Každopádne, nasledujúci zoznam obsahuje jedlá a nápoje, ktoré sami zamestnanci reštaurácií neodporúčajú zákazníkom objednávať. 

#Polievka – nikdy nie je poriadne uskladnená v chlade, ale len zostáva vlažná stáť cez noc vo veľkom kontajnerovom hrnci.

#Koktejly s ovocím – citróny, pomaranče, limetky, atď. Takmer nikdy nie sú správne umyté a čašníci s nimi zaobchádzajú holými rukami.

giphy (https://giphy.com/gifs/negroni-drink-cocktail-X91oeDLYRhHEs)

#Vôbec nič na mieste, kde má menu viac ako 8 stránok – znamená to totiž, že nič z toho nepripravujú čerstvé a len vám to zohrejú v mikrovlnke alebo uvaria v plastovom vrecku.

#Vegetariánska pizza – pretože aj keď má byť vegetariánska, v omáčke je tak či tak živočíšny tuk.

#Starbucks a vôbec nič z „tajného menu“ – resp. nemali by sme očakávať, že keď zamestnancovi v Starbucks, ktorý tam brigáduje dva a pol dňa povieme, že chceme „caramel coffee jelly lemon vanilla frappuccino“, tak bude presne vedieť, čo chceme. Aj keď výsledkom bude pravdepodobne vždy len cukrovka v pohári.

giphy (https://giphy.com/gifs/starbucks-ydqa5IEFvZNT2)

#Popcorn počas prvého filmu v ten deň – je to totiž len ohriaty popcorn zo včera, ktorý bol na noc uskladnený vo veľkých odpadkových vreciach. Vraj. Fuj.

#Akýkoľvek syrový dip – pretože aj napriek tomu, že sa mu hovorí „syrový“, podstatnú časť jeho zloženia (aj viac ako 90%) tvorí maslo. A okrem toho to je až polovica odporúčaného denného príjmu kalórií v jednej malej miske.

#Nápoje s ľadom v reťazcoch s rýchlym občerstvením – podľa štúdií je v ľade napríklad z McDonald’s, Burger King, KFC či Starbucks viac baktérií, ako na toaletách v tých istých prevádzkach. Je to tak preto, lebo prístroje na výrobu ľadu sú tu čistené zriedkavejšie, ako toalety.

giphy (https://giphy.com/gifs/mcdonaldsczsk-food-mcdonalds-3ohs7QbFyigvf00cgg)

#Čokoľvek s hľuzovkovým olejom – nikdy to nie je pravý hľuzovkový olej, ak to nestojí majland. A taktiež to nikdy nie je pravý hľuzovkový olej, ak smrdí po syntetike.

#Zriedkavá ingrediencia – ak vidíte niečo v ponuke, čo obsahuje ingredienciu, ktorá sa zároveň nepoužíva na prípravu žiadneho iného jedla, neobjednávajte si to. Pretože ak je napríklad v ponuke len jedna položka s bravčovým mäsom, nie je potrebné ho tak často objednávať a je preto viac ako pravdepodobné, že nebude zrovna čerstvé.

giphy (https://giphy.com/gifs/beeffordinner-dinner-beef-stirfry-gw3CtpmXRhHuciR2)

Samozrejme, nie v každej reštaurácii musia tieto pravidlá platiť a nechceli sme vás týmto úplne odradiť od stravovania sa v reštauráciách. Len si dajte, dobrú chuť. 

Čo by si si ty nikdy neobjednal v reštaurácii?

Zdroj: reddit
Titulný obrázok: kccaug / twitter.com


Reagujte!
Grr Grr
2
Grr
Fuuj Fuuj
14
Fuuj
Fňuk Fňuk
0
Fňuk
Jeej Jeej
0
Jeej
Uups Uups
2
Uups
Haha Haha
1
Haha
Woow Woow
5
Woow

Komentuj post a napíš, čo si o tom myslíš!

⬇️

Pridaj komentár

Pre odoslanie komentáru sa musíte prihlásiť. Ak ešte nemáte účet zaregistrujte sa.

Zamestnanci reštaurácií prezradili, ktoré jedlo by si nikdy neobjednali

Prihlásiť sa

Nemáte účet?
Zaregistrovať sa

reset password

Späť na
Prihlásiť sa

Zaregistrovať sa

Prosím registrujte sa na emefka.sk

Späť na
Prihlásenie
Choose A Format
Personality quiz
Trivia quiz
Dotazník
Príbeh
Zoznam
Meme
Video
Audio
Image

SLEDUJ EMEFKA

NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH

SLEDUJ NA INSTAGRAME